gencnuza24 nëntor, 2016 – Departamenti i Gjyqtarëve në FIFA ia ka konfirmuar Federatës së Futbollit të Kosovës gjyqtarët të cilët janë përfshirë në listën e FIFA-s për të drejtuar ndeshje në garat evropiane. FFK-ja i kishte nominuar 10 gjyqtarë, prej të cilëve dy nga futsalli, kurse konfirmimi ka ardhur për 6 gjyqtarë, të cilët nga edicioni i ardhshëm do të kenë mundësi që këtë profesion ta ushtrojnë edhe në garat evropiane. Si gjyqtarë kryesor është përzgjedhur Genc Nuza, kurse asistentë Bujar Selimaj e Fatlum Gashi, derisa në konkurrencën e femrave si asistene është përzgjedhur Lumturie Muhadri. Ndërkaq, në futsall janë përzgjedhur Besart Ismajli dhe Besar Beqiri.

Konfirmimi i FIFA-s

Dear Refereeing Coordinator,
Thank you for submitting your nominees for the FIFA 2017 refereeing international lists.  We are pleased to inform you of the names of the referees, assistant referees, futsal referees and beach soccer referees (attached below) approved by the FIFA Referees Committee for the 2017 international lists.  (Please note that names followed by “not accepted” will not be international referees in 2017.)
Please pass on our congratulations to the officials who have been selected.
Thanks and best regards,
FIFA Refereeing Department
Referee

Rank Last Name First Name Accepted
1 NUZA Genc Accepted
2 KASUMI Besfort Not Accepted

Assistant Referee

Rank Last Name First Name Accepted
1 BERISHA Fatlum Accepted
2 SELIMAJ Bujar Accepted
3 SEKIRAQA Fatmir Not Accepted
4 KABASHI Imran Not Accepted
5 ZEQIRI Edmond Not Accepted

Futsal Referee

Rank Last Name First Name Accepted
1 ISMAJLI Besart Accepted
2 BEQIRI Besar Accepted

Women Assistant Referee

Rank Last Name First Name Accepted
1 MUHADRI Lumturije Accepted