Kryetari Fadil Vokrri me kryetarin e DFB z. . Wolfgang Niersbach
Foto nga vizita e mëhershme e kryetarit Vokrri në DFB

Ish-yjet e futbollit gjerman ndër vite si Jens Nowotny, Olaf Marschall, Mario Basler etj. do të zbarkojnë në Prishtinë më 26 shtator, ku në stadiumin e kryeqytetit do të vihen përballë ish-yjeve të futbollit kosovar në një ndeshje miqësore. “Në këtë ndeshje do të vijnë shumë ish-yje të futbollit gjerman, që kanë qenë pjesë e kombëtares së Gjermanisë. Kjo ndeshje vjen falë bashkëpunimit të mirë që FFK-ja ka me DFB-në dhe si rezultat i vizitës së fundit që kryetari Vokrri ia bëri Federatës gjermane”, ka thënë Salihu. Ai ka bërë të ditur se ekipi i veteranëve të Kosovës do të drejtohet nga trajneri i shquar, Ajet Shosholli. “Ne jemi duke u përgatitur mirë për këtë ndeshje, pasi duam që të bëjmë një paraqitje sa më të mirë dhe të krijojmë një atmosferë të mirë në stadium”, ka shtuar Salihu. Delegacioni gjerman do të përbëhet edhe nga përfaqësueses të Federatës së Futbollit të Gjermanisë(DFB), në mesin e të cilëve do të jetë nënkryetari Rainer Milkoreit. Salihu ka bërë të ditur se për z. Milkoreit, FFK-ja i ka kërkuar ministrit të MKRS-së z. Memli Krasniqi, që t’i propozojë presidentes së vendit, Atifete Jahjaga që ta shpallë ambasador nderi të Kosovës, pasi ka bërë shumë për çështjen e futbollit kosovar. Ndeshja zhvillohet më 26 shtator në orën 16:00, kurse hyrja për tifozë është falas.
 
Kjo është lista e personave që vijnë nga Gjermani.

Kader DFB-Allstars in Pristina
26.-28.9.2014
Name Vorname Teilnahme Reisezeit Status
Burdenski Dieter ja 26.-28.9. Spieler
Reinke Andreas ja 26.-28.9. Spieler
Unger Lars ja 26.-28.9. Spieler/Material/ Orga
Beinlich Stefan ja 26.-28.9. Spieler
Herget Matthias ja 26.-28.9. Spieler
Schulz Michael ja 26.-28.9. Spieler
Albertz Jörg ja 26.-28.9. Spieler
Nowotny Jens ja 26.-28.9. Spieler
Marschall Olaf ja 26.-28.9. Spieler
Von Heesen Thomas ja 26.-28.9. Spieler
Sippel Lothar ja 26.-28.9. Spieler
März Heiko ja 26.-28.9. Spieler
Dörner Hans-Jürgen ja 26.-27.9. Spieler
Basler Mario offen 26.-28.9. Spieler
Owomoyela Patrick offen 26.-28.9. Spieler
Hitzlsberger Thomas offen 26.-28.9. Spieler
         
Osieck Holger ja 26.-28.9. Trainer
         
Von Euen Eric ja 26.-28.9. Physiotherapeut
Dimanski Götz ja 26.-28.9. Arzt
         
Hundsdörfer Andreas ja 26.-28.9. DFB-Delegation
Weidner Markus ja 26.-28.9. DFB-Delegation
Milkoreit Rainer ja 26.-28.9. DFB-Delegation
Bremicker Hans-Helmut ja 26.-28.9. DFB-Delegation
Ortlepp Detlef ja 26.-28.9. DFB-Delegation